Blog

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Szülői szavak, amik nélkül nehezen lesz sikeres a gyerek: felnőttként mutatkozik meg

2019-04-24

Az emberi sors alakulásában számos tényező közrejátszik, de talán mind közül a legtöbbet a szülői viselkedés nyom a latban.

Civilek gyűjtenek párnát és takarót az Országos Traumatológiai Intézetnek

2019-04-24

A Segítség Közvetítők nevű civil önkéntes csapat az egészségügy mindennapos problémáira keres egyszerű megoldásokat, ezeket pedig segítő akciók keretében juttatja el a betegekhez és az intzéményekhez.

Folytatódik a Pilisi Parkerdő veszélyeztetett növényfajok megmaradását segítő programja

2019-04-24

A szakemberek a gyűjteményes kertekben szaporított növényeket több lépésben telepítik vissza eredeti élőhelyükre.

A példamutatás a siker egyetlen útja

2019-04-24

A Mystic Nails Hungary Bt.-t tizenegy éve Gyimesi Dóra és édesapja alapította, majd csatlakozott a céghez az édesanya is, az egyetem elvégzése után pedig ifj. Gyimesi László vette át a családi vállalkozás irányítását, hogy nemzetközi sikerre vigye a nővére által megálmodott magyar műkörömmárkát.

I love Föld – Legyen mentes a háztartásod is!

2019-04-23

Magyarország ökológiai lábnyoma jelenleg akkora, hogy nagyjából két Földre lenne szükségünk a mostani életszínvonalunk hosszútávú fenntartásához, és évi két Gellért-hegynyi szemetet termelünk. Jó hír viszont, hogy kicsiben mi is tehetünk az aggasztó helyzet ellen. A Föld napja alkalmából köszöntjük bolygónkat.

Ma nyílik az a kiállítás, ami rekordokat dönthet a Magyar Nemzeti Galériában

2019-04-23

A Fortepan gyűjteményéből született már könyv, számtalan cikk, és most egy kiállítás is. 4 életkor, 200 fotó, 16 háttérsztori.

Alkalmazkodás: a rend és káosz frontvonalán egyensúlyozva

2019-04-23

Rugalmasság, nyitottság és alkalmazkodás címmel szervezett nemrég üzleti klubot az Invitech. Ahogy korábban, most is neves szakemberek ismertették, hogy szakterületük számára mit jelent a rendezvény mottója.

Boldogabbnak vallják magukat a szolnokiak, mint két éve

2019-04-18

Elkészült Magyarország legfrissebb boldogságtérképe. A kutatás szerint tavaly óta emelkedett a boldogságszint hazánkban, régiónkban és Szolnokon is.

Tízmilliárdos kárt előzött meg tavaly a jégkármérséklő

2019-04-18

Tavaly építette ki a jégkármérséklő rendszert a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az ország 986 pontjáról juttatnak szükség esetén ezüst-jodidot a felhőkbe. Jégeső továbbra is lesz, de az ezüst-jodid segítségével a jégszemcsék mérete sokkal kisebb, nem okoznak olyan károkat, mint ha diónyiak lennének.

Időt kell hagyni arra, hogy a sikert a helyén kezeljük

2019-04-18

A HVG Extra Business sikerességüket aktívan megélő, mégis különböző módon gondolkodó szakembereket kért meg arra, mondják el, számukra mi jelenti a sikert. Az alábbiakban Kutas Edina HR-tanácsadó, vezető coach gondolatait idézzük.

Kiderült: Tatabányán élnek a legboldogabb magyarok

2019-04-17

Tatabánya - Az egykori bányászváros, Tatabánya lett hivatalosan és tudományosan a legboldogabb település Magyarországon.

Beszélgetés a tojásdíszítés királynőjével

2019-04-16

Zsigóné Kati népi iparművész hihetetlenül pozitív, kreatív és életimádó. Nehéz gyermekkora volt, de kitartásának hála a csúcsra jutott. Nyolc művészeti ágat űz, mindennél többre tartja a családját, és hajtják az új kihívások. Húsvét apropóján munkájáról, sikereiről beszélgettünk vele.

Újabb magyar siker: Bogdán Árpád filmje három díjat nyert Olaszországban - fotó

2019-04-16

Három zsűri díjazta Bogdán Árpád rendezését, a Genezis-t a hétvégén, az idén 20. alkalommal megrendezett európai filmek fesztiválján az olaszországi Leccében. 

Magyar siker a World Press Photo-n

2019-04-15

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában – jelentették be csütörtökön Amszterdamban.

A megjátszott mosolygás növelheti az alkoholfogyasztási kedvet

2019-04-15

A kutatók szerint azok a munkavállalók, akik olyan munkahelyen dolgoznak, ahol kötelező a mosolygás az ügyfelek előtt, a feladataik elvégzése után szívesebben mennek egy bárba levezetni a felgyülemlett stresszt, mint azok, akiknek nem kell egész nap műmosolyt erőltetniük magukra.

A kuvaszok köszönik, jól vannak, és eszük ágában sincs kihalni

2019-04-12

Március végén a teljes magyar sajtón végigsöpört a hír, hogy kevés a kuvasz az országban. A lapok a Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület közleményét vették át, melyben a Czene Attilát is soraiban tudó egyesület arról írt, hogy az egykor kedvelt kutyafajtából már csak 1800 regisztrált példány él az országban, és az éves szaporulat pedig 150-250 egyed körül alakul, ezért már kihalási fázisról beszélhetünk.

A nap fotói: így lesz a negatív kátyúból pozitív kátyú

2019-04-12

A Pest megyei településen nemrégiben betömtek néhány kátyút, mutatjuk milyen egyedi formában.

Bomba siker: két magyar egyetem is befért a világ legjobbjai közé

2019-04-12

A 101-200. helyezést érte el a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education most először elkészített, az egyetemeket társadalmi és gazdasági hatásuk alapján összemérő listán. Az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló, 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó rangsorba (THE University Impact Rankings 2019) összesen két hazai felsőoktatási intézmény került be.

Elképesztő siker a különleges városligeti kutyás élménypark

2019-04-11

Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti Kutyás élményparkban az átadás óta eltelt egy évben! 

Boldog gyerekből válhat sikeres felnőtt: erre figyeljünk, hogy a legjobbat tegyük a gyermekünknek

2019-04-11

Felelős szülőként mindent megteszünk azért, hogy boldog és sikeres gyermekeket neveljünk. Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat azonban, hogy hibázunk. Dr. Debora Jackson pszichológus szerint az ismétlődő gyermekkori tapasztalatok – akár pozitívak, akár negatívak – hatással lesznek a fejlődésükre, ahogyan a jövőbeli életükre is.

“Ez a siker azt jelentette, hogy a hosszú évek nyomorúságának vége” – Az Aegon-díj 2019 jelöltjeinek legjobb írói és költői mesélnek a sikerről

2019-04-10

Nemrégiben átadták az idei Aegon-díjat, amit Takács Zsuzsa érdemelt ki. Az Aegon megpróbált a 10 legjobb jelölttel utánajárni, mit is jelent a siker.

Valamiféle pozitív atmoszféra

2019-04-10

Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze című könyve az Európa Könyvkiadónál jelent meg.

Ishiguro kedélyes stílusa végül is egy iskolás fogalmazás erényeiből táplálkozik, aminek legfőbb szabálya: ne vegyél semmit túl komolyan, és ne csinálj semmiből se viccet.

Okosító színek a gyerekszobába: ezeket érdemes választani, és jobb tanuló lehet

Egyes színek serkenthetik a gondolkodást és a kreativitást.

2019-04-09

Okosító színek? Elsőre hókuszpókusznak tűnhet, még akkor is, ha hallottunk már a színterápiáról, azaz kromoterápiáról, mellyel különféle bajokat kezelnek, depressziót, betegségeket.

Görkoripálya, helyi diszkó és toleráns kisbolt: ez kell a mai tiniknek

2019-04-09

Görkorizásra alkalmas utak, egy közösségi tér, ahol lehet ismerkedni, diszkó helyben, egy kisbolt, ahol tolerálják a külföldieket – néhány példa magyar tizen- és huszonéves fiatalok vágyaiból. Harminc, többségében vidéki településen lakó fiatal viszont nemcsak vágyakozik. Három napig azon agyaltak Hollókőn, hogyan tudnak valódi változást elérni maguk körül.

A Yale-t is lenyomták az ELTE joghallgatói egy nemzetközi jogászversenyen

2019-04-08

A joghallgatók tekintélyes Jessup nemzetközi versenyében ért el első helyezést szombaton a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) joghallgatóinak csapata, számolt be az MTI. "Az Eötvös Loránd Egyetem 2019 világbajnoka" – tette közzé honlapján gratulációját a jogászversenyt rendező szervezet, a nemzetközi joghallgatók szövetsége, az ILSA.

Így áll most a világ az élelmiszerrel

2019-04-08

Az idei év első negyedéve után, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete kiadta jelentését a főbb élelmiszercsoportok világpiaci árainak alakulásáról, és a várható mezőgazdasági kilátásokról. A jó hír, hogy élelem idén is bőven lesz, több főcsoportban pedig még az árak is csökkennek.

Csodálatos dizájnbetűket formáltak a 4-es metró megállóiból

2019-04-05

Ötéves lett a 4-es metró, amelynek megállói a kortárs építészet gyöngyszemei. Mindegyik más stílusú, és mindegyik nagyszerű a maga nemében.

Barabási Albert-László: A teljesítmény nem elég a sikerhez

2019-04-04

A siker nemcsak a produktumunk minőségén múlik, hanem több más körülményt is a magunk javára kell fordítani – állítja a neves hálózatkutató, Barabási Albert-László, aki A képlet című könyvében boncolgatja a siker titkait. Interjú.

Hogyan maradj boldog negatív emberek között? 5 dolog, ami segíthet

2019-04-04

Nehéznek tűnhet, de nem lehetetlen jól lenni akkor is, ha negatív emberek közt él az ember.

„Kell, hogy pozitív legyél, máshogy nem megy” – autista kisfiáról mesélt a Pokolgép gitárosa

2019-04-03

Egy család, amelynek tagjai őszintén mesélnek átlagos, mégis kicsit más hétköznapjaikról, és egy dal, ami közelebb visz az elfogadáshoz. Április 2. az Autizmus Világnapja.

A vicc akár az intimitás jele is lehet

2019-04-02

Az ugratás, a tréfa jót tesz egy párkapcsolatnak, valamint a gyerekre is jó hatással van.

A 24.hu újságírója nyerte a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat

2019-04-01

A zsűri olyan tagokból áll, akik maguk is megtapasztalták a nélkülözést.

A Magyar Szegénységellenes Hálózat az Átlátszónet Alapítvány, az ERSTE Stiftung és aktivistái közreműködésével szerdán osztotta ki szegénységben élő, illetve szegénységet megtapasztalt zsűritagok által odaítélt sajtódíját. A Print, illetve online írott tartalom kategória nyertese Balavány György lett a 24.hu tavalyi Csatatér sorozatának egyik darabjáért.

Napi 10 perc éneklés meghosszabbíthatja az életed

2019-03-28

Carrie Grant, a neves brit énekkorrepetitor és televíziós személyiség azt vallja, hogy napi 10 perc énekléssel látványosan és hosszú távon javíthatunk egészségi állapotunkon. A nevével fémjelzett Sing Your Heart Out Week programsorozatának célja, hogy éneklésre biztassa az Egyesült Királyság lakóit.

Nagy-Britannia Lázár Ervin angolul megjelent könyvéért rajong

2019-03-27

Pár hete, a Pushkin Press gondozásában került a brit piacra Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnika című kötete Arnica the Duck Princess címmel, Anna Bentley Fordításában. Azóta csupa méltató kritika jelent meg a Molnár Jacqueline által illusztrált mesekönyvről.

Összefogott az ország egy tisztább környezetért

2019-03-26

A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára hétfőn a rendezvény záró sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Egy kenyai falusi tanár kapta a pedagógusok Nobel-díját

2019-03-25

A díjjal járó egymillió dollárból az iskolának vesz felszerelést.

 

 

A hálózatok is kellenek a sikerhez, mondják a CEU-n

2019-03-25

Miért lett Miles Davis Kind of Blue című albuma a jazz legsikeresebb lemeze, miközben több százezer lemezre senki sem emlékszik? És miért ismeri mindenki Einstein nevét, ha közben a relativitás elméletét kis túlzással senki nem érti? A sztártudósnak számító magyar Barabási Albert-László részvételével a hálózatok és a siker összefüggését nyomozták a CEU nagyközönségnek szóló péntek esti előadásán.

Könyvet kapnak az olasz gyerekek a hulladékért cserébe

2019-03-22

Egy dél-olasz könyvesboltos azzal az ötlettel állt elő, hogy minden gyereknek ingyen könyvet ad cserébe egy PET-palackért és egy üdítős aludobozért. A hulladék utána megy a szelektív gyűjtőbe. Michele Gentile a pollai Ex Libris Café vezetője így szeretné ösztönözni a gyerekeket arra, hogy tegyenek valamit a környezetért.

Egy 10 éves diszlexiás versén pörög az internet

2019-03-21

Egy amerikai iskolában azt a feladatot kapták a gyerekek, hogy írjanak verset, és az egyik kislány műve annyira lenyűgözte a tanárát, hogy kiposztolta a Twitterre – és az internetezők is teljesen odavoltak érte.

17. éve repült haza párjához Klepetan, a leghűségesebb fehér gólya

2019-03-21

Tovább tart az állatvilág egyik legismertebb szerelmes párjának 17 éve tartó felemelő története: a horvát sajtó beszámolói szerint a vártnál hamarabb hazaért Afrikából Klepetan, aki immár közel két évtizede minden tavasszal 13 ezer kilométert repül, hogy viszontláthassa párját, Malenát.

Siker: pécsi mandulafa lett az év fája

2019-03-21

Több mint 45 ezer szavazattal "futott be" a pécsi havihegyi fa az első helyre, ezzel már kilencedik alkalommal lett magyar fa az év fája.

A Boldogság nemzetközi napja - Március 20.

2019-03-20

Az ENSZ 2013 óta ünnepli a Nemzetközi Boldogság Napját, hogy felhívja a figyelmet a boldogság fontosságára az emberek életében, szerte a világon.

Shawn Achor több tucat oktatói díjat nyert a Harvard egyetemen, ahol a legkedveltebb kurzuson tartott pozitív pszichológia előadásokat, és a világ egyik legelismertebb szakértőjévé vált a boldogság és siker kapcsolatának kutatása terén.

IV. Positive Psychology Conference – Central Europe Budapest

"The Vital Role of Positive Emotions"

2019-03-19

Hisszük, hogy a Pozitiv Pszichológia kutatásai választ adnak üzleti és társadalmi világunk egyre növekvő kihívásaira.

Konferenciánk négy területen kíván áttekintést adni a tudományos kutatások eredményeiről és azok gyakorlati alkalmazásáról: tudomány, egészségügy, oktatás és üzlet.

 

PM SZALON 2019. MÁRCIUS 7.

Legyél Te is társszerző! Van egy jó storyd? A projektmenedzsmenthez kapcsolódó történed?

2019-02-25

Legyél Te is társszerző és meséld el a történeted! Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a PMSZ szakmai támogatásával készülő Pozitív PM story book-ba társszerzőként bekapcsolódj.  

 
 

A workshop that truly transforms!

2017-06-20

Gyula Hegedus (RockStarOfYourLife.com)

Az a legfontosabb, hogy boldog légy kisfiam

2017-05-12

Szülőként a fiamért is tanulom a pozitív pszichológia eszköztárát.

POZITÍV GÉNIUSZ PILOT

2017-03-14

Csatlakozz a Pozitív Géniusz kísérleti programhoz!

ERP PROJECT WITH AN HUMAN FACE

2017-02-23

Beata Kisszőlősi Szánthó and Krisztina Medgyesi, Hungary http://iodanet.org/?p=3457

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-08-27

27. LENYŰGÖZŐ TÉNY

Boldogság

Boldogság

2015-08-18

BOLDOGSÁG — felismered, ha látod, de nagyon nehéz meghatározni mi is az.

Mindfulness – Válj jobb vezetővé!

Mindfulness – Válj jobb vezetővé!

2015-08-14

Bill Georg, aki a Harvard Üzleti Iskola professzora, korábban a Medtronic ügyzető igazgatója, a Havard Business Review-ben megjelent írásában a Mindfulness / Tudatos jelenlét alkalmazásáról ír.

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-08-02

27. LENYŰGÖZŐ TÉNY

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-07-16

27 LENYŰGÖZŐ TÉNY

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-07-13

27 LENYŰGÖZŐ TÉNY

Európa boldogság térképe

2015-03-24

Elkészült Európa boldogság-térképe: hazánk hátul kullog címmel nemrég érdekes cikket olvashatunk a HVG-ben. A cikk itt olvasható.

Shawn Achor: Bolgogság mint versenyelőny – könyvbemutató a Klubrádióban

2015-03-05

Shawn Anchor bestsellerét februárban jelentette meg a HVG Kiadó a Positive Attitude Consulting Kft-vel közösen. A szerző az utóbbi 20 év pozitív pszichológiai kutatásainak eredményeire alapozva hét alapelvet határoz meg, amelyek hozzásegíthetnek bárkit egy kreatívabb, eredményesebb, örömtelibb élethez.

Siker és Boldogság

2015-03-03

Az Üzlet & Pszichológia 2015. február – márciusi lapszámában jelent meg Kisszőlősi Szántó Beáta cikke a siker és boldogság kapcsolatáról. Vajon sikeresnek kell lennem ahhoz, hogy boldog lehessek – vagy fordítva?

A boldogság mint versenyelőny – Shawn Achor bestsellere megjelent magyarul

A boldogság mint versenyelőny – Shawn Achor bestsellere megjelent magyarul

2015-02-02

A boldogság jóval több egyfajta kellemes érzésnél – valójában siker elengedhetetlen eszköze.

Munkahelyi boldogság és üzleti siker – Tippek a pozitív pszichológia alapelveinek alkalmazására

2015-02-02

A siker nem hozza meg a boldogságot, a boldogság viszont sikeressé tesz. Ezt a tételt igazolta Shawn Achor, a pozitív pszichológia szakértője, aki az elmúlt években 1600 harvardi hallgatóval, valamint a Fortune 500-ba tartozó cégeknél végzett kutatásokat világszerte.

Az Újévi fogadalmak nem valósulnak meg (Kivéve, ha magadra gondolsz elsőként)

2015-01-01

Múlt évben megfogadtad, hogy lefogysz 10 kilót. Fogytál 4-et és felszedtél 8-at. Két éve azt mondtad, hogy soha többet nem iszol. És meg is tetted, legalább egy hónapig. Mindaddig, amíg a a munkahelyi eredményességed a minimumra csökkent. Februárban nem működött semmi, amit tettél, és ez eltartott egészen áprilisig. Ekkor azt mondtad: Szükségem van egy sörre!

Sikeres cégnél dolgozik? Boldog emberek között?

2014-11-12

Bevallom őszintén először kicsit szkeptikusan álltam a dologhoz, de aztán meggyőztek a narancssárga békák. Kicsit talán szürreálisan hat ez az indítás egy konferenciáról szóló beszámoló elején, de remélem, a végére kiderül az olvasó számára a felütés oka. Eleve nem könnyű gondolatban összehozni a két fogalom tartalmát: „Boldogság, mint versenyelőny.

Positive outliers – being relevant or being significant?

2014-11-11

I’ve been delivering facilitated workshops using parables to cover the key learning for just over five years. I love this facilitation method as it is a fun and interesting way of conveying a powerful message that keeps the participants interested over the whole of a one or two day session. Furthermore, it allows a common language across the organization that is easily understood by everyone no matter what the culture.

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Beck Attila

2017-04-02

"Sokat adott nekem magánemberként a képlet megfordítása: légy boldog a jelenben, aztán már jön a siker..."

 

Beck Attila
Program Menedzsment Központvezető, Magyar Telekom