POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-07-16

27 LENYŰGÖZŐ TÉNY

5. Lenyűgöző tény

 

 

 

TESTEDZÉS 

Összefüggés van a mozgás és a pozitív állapot között, beleértve az optimizmust és az egyéni hatékonyságot is.
Írta: Lauren Morgan

 

A testedzés segíti az optimista Én-t

 

A testedzéssel kapcsolatos legújabb kutatások azt találták, hogy a kiemelkedően aktív emberek jóval optimistábbak az inaktív vagy alacsony aktivitású embereknél. Magasabb egyéni hatékonyságot, alacsonyabb szorongást, pozitívabb hangulatot figyeltek meg a rendszeres mozgást végző embereknél, akik emellett boldogabbak is voltak, mint inaktív társaik.

 

Azon túlmenően, hogy tovább élnek az aktív emberek, nyilvánvalóan optimistábbak a jövőt illetően és képesek pozitív célokat, jövőképet megfogalmazni, ami egyéni boldogsághoz vezet. Ugye elegendő annak tudata, hogy fizikailag és érzelmileg jobban érezheted magad, hogy felkelj a kanapéról?

 

A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy azok, akik negatív érzelmi állapotban testeddzésre, mozgásra ösztönzik magukat, hamarabb visszafordítják a negatív érzelmi kört és optimistábbak, pozitívabbak lesznek.

 

Habár a motiváció kulcsfontosságú tényező a testeddzés melletti elköteleződésben, amint rutinszerűen, rendszeresen mozgunk, megerősödünk és könnyebben hozzáférünk pozitív erőforrásainkhoz, hogy boldogan és egészségesen éljünk. 

 

Referencia

Kavussan, M., McCauley, E. (1995).Exercise and optimism. Journal of Sports and Exercise Psychology, 17, 246-258.

Fotó: Julia Caesar

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Brigitta Simo

2017-04-04

"Bea was a real asset in the coach team. She is a very nice person to work with. She is an excellent professional who does her work with dedication and enthusiasm. She easily communicates with all type of people, creative, pro-active and goal-oriented. For me as an administrative person, it was a pleasure to work with her. Even she was working as a field coach, she did her admin tasks punctually as well."

 

 

Brigitta Simo
Specialized Procurement Analyst