POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-07-15

27 LENYŰGÖZŐ TÉNY

4. LENYŰGÖZÓ TÉNY

 

 Depression-784x569.jpg

 

DEPRESSZIÓ

A pozitív pszichológiai beavatkozások képesek csökkenteni a depressziós tüneteket.
Írta: Jones DurcFahrenhorst

 

A depressziós tünetek enyhítése

 

Javíthat-e a jóllétünkön, és csökkentheti-e a depressziós tendenciákat a pozitív pszichológia,  a pozitív érzelmek ápolása, a pozitív viselkedés és a pozitív gondolkodás? 4266 egyén részvételével 51 pozitív pszichológiai beavatkozás feldolgozásával igyekeztek megválaszolni ezt a kérdést.

 

A tanulmány kimutatta, hogy a pozitív pszichológia valóban növeli a jóllétet és csökkenti depressziót. Továbbá, a depresszió állapota, az életkor, a résztvevők és a beavatkozás mind befolyásolták a beavatkozás hatékonyságát. Ennek következtében erősen javasolt a klinikusoknak, hogy pozitív pszichológiai technikákkal egészítsék ki a munkájukat.

 

Referencia

Sin, N. L., &Lyubomirsky, S. (2009). Enhancing well-being and alleviating depressive symptoms with positive psychology interventions: a practice-friendly meta-analysis. Journal of Clinical Psychology, 65, 467-487.

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Brigitta Simo

2017-04-04

"Bea was a real asset in the coach team. She is a very nice person to work with. She is an excellent professional who does her work with dedication and enthusiasm. She easily communicates with all type of people, creative, pro-active and goal-oriented. For me as an administrative person, it was a pleasure to work with her. Even she was working as a field coach, she did her admin tasks punctually as well."

 

 

Brigitta Simo
Specialized Procurement Analyst