A Boldogság nemzetközi napja - Március 20.

2019-03-20

Az ENSZ 2013 óta ünnepli a Nemzetközi Boldogság Napját, hogy felhívja a figyelmet a boldogság fontosságára az emberek életében, szerte a világon.

Shawn Achor több tucat oktatói díjat nyert a Harvard egyetemen, ahol a legkedveltebb kurzuson tartott pozitív pszichológia előadásokat, és a világ egyik legelismertebb szakértőjévé vált a boldogság és siker kapcsolatának kutatása terén.


5 olyan gyakorlatot javasol, amelyek napi elvégzésével jelentősen javíthatjuk boldogság érzetünket:

1) Légy hálás: Írj le napi 3 ÚJ dolgot, amiért hálás vagy!

2) Napló: Jegyezz le napi 2 percben egy olyan pozitív élményt, amit átéltél az elmúlt 24 órában!

3) Mozgás: Végezz napi 15 perc tudatos kardió edzést!

4) Meditáció: Figyeld a légzésedet be és ki, naponta 2 percig!

5) Alkalom a kedvességre: Írj például egy két perces pozitív emailt, amelyben köszönetet mondasz egy barátnak vagy kollégának, esetleg bókolj valakinek, akit csodálsz a közösségi médián!

 

Végezd a gyakorlatokat 21 napig, és meglátod, hogy átfordulsz egy pozitív üzemmódba!
 

A fenti gyakorlatok inspiráltak minket, hogy egy hónapon keresztül pozitív híreket gyűjtsünk össze, és megosszuk veletek.

 

Boldogságot Mindenkinek! :)

 

Források:

http://www.un.org/en/events/happinessday/

http://goodthinkinc.com/project/huffington-post-5-easy-steps-to-accessing-more-happiness-and-boosting-your-success/

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Csigás Zoltán

2017-04-03

"I had the pleasure to work in a team led by Bea in the ODWS 2010 initiative, where I got to know her as a dedicated, open minded and goal-oriented professional. Her skills in organizing and project management, combined with her empathy and well-applied coaching skills ensured that our team could deliver exceptional results. I do have to highlight her skills to manage diverse expectations and a number of different demands at the same time and her ability to balance between being results-oriented and friendly. "

 

 

Csigás Zoltán
Vice President Research at EMCC & Research Director at GROW OD Group
European Mentoring and Coaching Council INTACT - Budapest