POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-08-06

27 LENYŰGÖZŐ TÉNY

26. Lenyűgöző tény

 

 optimism.jpg

 

OPTIMIZMUS

Kapcsolat van az optimizmus és az egészségünk között

Írta:Ruby Cooper 

 

Az egészségünkre is jól hat az optimista gondolkodás

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az optimizmus a jó fizikai egészség és a hosszú élet előjelzője. A betegségekből gyorsabban felépülnek, kevesebb fájdalomról számolnak be és jobb egészségi állapotot jósolnak az optimista idős embereknek. Továbbá a kutatás arra mutatott rá, hogy az operációkból is gyorsabban épülnek fel, alacsonyabb a szívinfarktus aránya és kevesebb hosszútávú hatása van egy elesésnek az optimista emberek körében.

Az átlagos népesség körében az optimizmus kapcsolatba hozható a jobb immunfunkciókkal és a gyorsabb sebgyógyulással. Az optimisták általában jobban odafigyelnek a személyes egészségükre és több társas- kapcsolattal és támogatással rendelkeznek, amik az egészség javát szolgálják.

Mialatt még mindig sokat lehet felfedezni az optimizmus és az egészség közötti kapcsolatról, letagadhatatlan, hogy van közöttük összefüggés. Az egészgéses optimizmus dózis amellett, hogy kognitív téren javítja az életminőséget, még pozitívan hat az egészségünkre és a várható élettartamra is.

Az optimizmus nem csak agyunknak jó, hanem a testünknek is!

 

Referencia

Reference: Kim, E. S., Park, N. & Peterson, C. (2012). Can optimism decrease the risk of illness and disease among the elderly? Aging Health, 8, 5-8.

Fotó: https://www.linkedin.com/pulse/20141030085601-94541357-optimism-is-must-have

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Csigás Zoltán

2017-04-03

"I had the pleasure to work in a team led by Bea in the ODWS 2010 initiative, where I got to know her as a dedicated, open minded and goal-oriented professional. Her skills in organizing and project management, combined with her empathy and well-applied coaching skills ensured that our team could deliver exceptional results. I do have to highlight her skills to manage diverse expectations and a number of different demands at the same time and her ability to balance between being results-oriented and friendly. "

 

 

Csigás Zoltán
Vice President Research at EMCC & Research Director at GROW OD Group
European Mentoring and Coaching Council INTACT - Budapest