POZITÍV PSZICHOLÓGIA

2015-07-13

27 LENYŰGÖZŐ TÉNY

2. Lenyűgöző tény

 

 alkoholfüggőség-e1436752280307.png

 

 

FÜGGŐSÉG

A pozitív pszichológia olyan hatékony technikákat kínál, melyek alkalmazásával visszafordíthatjuk az alkoholizmustól szenvedő tinédzsereket. 

Írta: Jones Durc Fahrenhorst 

 

Vissza az aktív életbe

 

Számos kutatás rámutat, hogy az alkoholbeteg tinédzserek életük későbbi szakaszában káros egészségügyi problémáktól szenvednek. A pozitív pszichológia képviselőinek küldetésévé vált, hogy javítsanak ezen tinédzserek jóllétén.

 

Hogy képes a pozitív pszichológia segíteni az alkoholbeteg tinédzsereken? 

 

A kutatók végeztek egy kísérletet, ahol 10 tinédzser nyolc, a pozitív pszichológia boldogság-modelljén alapuló műhely munkájába kapcsolódott, úgy mint: jótékonyság, erősségek, optimizmus. Egy másik 10 tinédzserből álló csoport nem vett részt semmilyen pozitív pszichológián alapuló műhelyben.

 

Kiderült, hogy azon csoport tagjainál, amely résztvett a műhleymunkában, nőtt a boldogság szintje, az optimizmus és több pozitív érzelmet és kisebb alkoholfüggőséget mutattak, mint azok, akik nem vettek részt műhelymunkában. További területeken is fejlődést tapasztaltak a kutatók, mint a jövőbeli célok és a nagymértékű változás, amely végül átalakuláshoz vezetett a fiataloknál.

 

Referencia

Akhtar, M., &Boniwell, I. (2010). Applying positive psychology to alcohol-misusing adolescents: A group intervention. An Interdisciplinary Journal for Working with Groups, 20, 6-31.

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Brigitta Simo

2017-04-04

"Bea was a real asset in the coach team. She is a very nice person to work with. She is an excellent professional who does her work with dedication and enthusiasm. She easily communicates with all type of people, creative, pro-active and goal-oriented. For me as an administrative person, it was a pleasure to work with her. Even she was working as a field coach, she did her admin tasks punctually as well."

 

 

Brigitta Simo
Specialized Procurement Analyst