POZITÍV GÉNIUSZ

2017-05-02

ENERGIZÁL, ELISMER, SEGÍT...

Eredményes, közben vidám, együttműködő társak a munkahelyen és az életben egyaránt.

Vannak, akik kevésbé fáradnak el, akiket a csapások, kudarcok sem törnek le olyan sokáig, olyan mélyen mint minket...

 

edu-lauton-71055.jpg

 

Többször találkoztunk velük, félénk irígységgel néztük miként oldják meg a helyzeteket, milyen népszerűek munkatársaik, barátaik körében. Hogy lehetnék én is ilyen? Shawn Achor szerint ez lehetséges, a lendület, a pozitivitás tanulható és ezt osztjuk meg a Pozitív Géniusz Programban is.

Kik a Pozitív Géniuszok?

Pozitív Géniusz az, aki pozitív változást generál és visz véghez úgy, hogy közben energizálja környezetét.

Szerencsés csillagzat alatt születtek, mondják sokan. Igen, talán, az asztrológia tudományában nem vagyok járatos. Azonban tudom, hogy tanulható, elsajátítható, kialakítható az a néhány gondolati út, amely mindannyiunkat hozzásegít ahhoz, hogy kreatív, lendületes, vidám, energiával teli úton valósítsuk meg mindazt, ami valóban fontos az életben számunkra.

Néhány részlet a receptből:

  1. Találd meg a pozitív valóságot.
  2. Gondold át mi fontos neked az életben.
  3. Jelölj ki kapaszkodókat, amik segítenek a célod elérésében.
  4. Zárd ki a zavaró tényezőket.
  5. Írd és mondd a történeted.

Mit is tesznek a Pozitív Géniuszok a mindennapokban? Egy példa a milliónyi pillanatból:

Kati, a minap megállt Tibor asztalánál és így szólt: „Nehéz volt az előző megbeszélés, láttam mennyit küzdöttél, hogy eljussunk a következő lépésig.„

Rövid beszélgetés kerekedett kettejük között és 5 perc múlva mindketten mentek tovább a dolgukra. Tibor megkönnyebbülten, letéve az előző megbeszélésen összegyűjtött feszültséget, már az új feladatára fókuszált. Kati, Pozitív Géniuszként hisz abban, hogy a nehéz helyzeteket sokkal könnyebb elviselni és feldolgozni közösen. Ebben is segít a környezetében lévőknek, egy-egy figyelmes 5 perces beszélgetéssel feloldja a stresszt, így is hozzájárul ahhoz, hogy vidám, energikus légkörben dolgozzon.

Csatlakozz a POZITÍV GÉNIUSZ PILOT-hoz!

A lépések elsajátítása, megtanulása nem ördöngősség. Ha többet szeretnél megtudni a szemléletről, a programról és szeretnéd megtanulni a gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy Pozitív Géniusz légy, keress minket. office@positiveattitudeconsulting.com v. Kalász Judit +36 20 339 83 83; Kisszőlősi Sz. Bea +36 20 3838199.

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Brigitta Simo

2017-04-04

"Bea was a real asset in the coach team. She is a very nice person to work with. She is an excellent professional who does her work with dedication and enthusiasm. She easily communicates with all type of people, creative, pro-active and goal-oriented. For me as an administrative person, it was a pleasure to work with her. Even she was working as a field coach, she did her admin tasks punctually as well."

 

 

Brigitta Simo
Specialized Procurement Analyst