Dr. Szondy Máté

2017-03-01

Dr. Szondy Máté, adjunktus; Mindfulness szakértő és tréner; a Pozitív pszichológiai társaság titkára, számos könyv szerzője

1979-ben született Budapesten. 2002-ben pszichológus és pszichológia szakos tanár végzettséget szerezett az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Itt kezdett el doktori képzését 2003-ban. Pszichológusként dolgozott börtönben illetve gyermekotthonban. Tanított az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Pannon Egyetemen. Jelenleg a Károli Gáspár Egyetemen oktat.
Kutatási és érdeklődési területeit a pozitív pszichológia témái adják: az élettel való elégedettség, a boldogság, az optimizmus és a megbocsátás.

Több, a témát érintő könyv szerzője:

 

  • Megélni a pillanatot – Mindfulness, a tudatos jelenlét pszichológiája;
  • A boldogság tudománya – fejezetek a pozitív pszichológiából;
  • Hogyan tudnék továbblépni? – A bosszú és a megbocsátás pszichológiája.

Friss blogbejegyzések

Mi jön ezután?

Mi jön ezután?

Tapasztalások a mából, gondolatok a holnapról.

2020-03-30

A VUCA komplexitása már nem csupán egy szakértők által létrehozott elmélet, amin néha elgondolkodom. Nem tudjuk meddig, nem látjuk mennyi kárral, mennyi haszonnal, milyen változásokkal zárul a mostani krízis időszak. Nem tudjuk, hogy lesz-e vakcina, lesz-e egy újabb vírus, milyen gazdasági-, társadalmi-, politikai- és környezeti következményei lesznek a világban a Covid 19-nek.

Pozitív hírek egy hónapon át

2019-04-24

Shawn Achor, a pozitív pszichológia neves szakértője, a Boldogság mint versenyelőny és számos más publikáció szerzője azt javasolja, hogy csökkentsük a hírözön által minket elárasztó zajt, szűrjük ki mind a mennyiséget mind a negatív híreket.

Jó hír: mégsem szűnik meg a miskolci gyermekváros!

2019-04-24

Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel.

Vélemények

Brigitta Simo

2017-04-04

"Bea was a real asset in the coach team. She is a very nice person to work with. She is an excellent professional who does her work with dedication and enthusiasm. She easily communicates with all type of people, creative, pro-active and goal-oriented. For me as an administrative person, it was a pleasure to work with her. Even she was working as a field coach, she did her admin tasks punctually as well."

 

 

Brigitta Simo
Specialized Procurement Analyst